BannerWillemAlexanderpark

Sinterklaas crosst op motor het Willem-Alexanderpark in!

Sinterklaasintocht Foto1Tot verrassing van een grote kinderschare crosste Sinterklaas zondagmiddag 26 november met een motor ons Willem-Alexanderpark in. Over het voetpad nota bene.

De Goedheiligman had voor dit vervoermiddel gekozen omdat zijn trouwe viervoeter ‘O, zo snel’ bij een ongelukkige daksprong een voetblessure had opgelopen.

“Op zo’n motor waait het bijna net zo hard als op de stoomboot”, vertelde de Sint, terwijl hij zijn verregende baard in fatsoen bracht. Onder verkeersbegeleiding gingen de goedheiligman, zijn roetveegpieten en de kinderen in een lange stoet naar ‘t Web voor een feestelijke verjaarsmiddag.

De Pieten staken eerst nog even de koppen bij elkaar hoeveel strooigoed zij daar door de lucht zouden gaan gooien.

Advies in Greenhopper: "Niet alles gelijk willen"

Greenhopper op het Willem-AlexanderparkVrijdag 3 november was de laatste mogelijkheid om in de speciaal hiervoor in het Willem-Alexanderpark geplaatste unit van Greenhopper advies te krijgen over het zo energie-neutraal mogelijk maken van de woning.

Direct na negen uur al ontvangen de adviseurs van de gemeente Breda in hun mobiele behuizing de eerste geïnteresseerden: man, vrouw; jong en oud.

“Lang niet iedereen weet waar te beginnen,” ervaart Eline van de gemeente uit vragen die op haar afkomen. “De energietransitie is nieuw voor ons allemaal. Ga stapsgewijs te werk. Je moet niet teveel ineens willen doen”.

Een collega vult aan: “Ik kom ook bij mensen thuis. Als de gordijnen vóór de verwarming hangen, in plaats van erachter, ben ik al niet voor niets geweest. Het begint simpel. Ook wat kosten betreft.”

De ‘Greenhoppers’ houden op een lijst de bezoekersaantallen in het Willem-Alexanderpark bij en elders, want andere stadsdelen krijgen de Greenhopper ook op bezoek. “We zijn niet ontevreden over de opkomst. Ondanks dat de burger door de relatief hoge temperaturen nog niet erg met de kou bezig is.”

Greenhopper in Willem-Alexanderpark

Greenhopper in het Willem-AlexanderparkDe Greenhopper is een duurzaam en mobiel informatie-centrum energiebesparing van de gemeente Breda dat door de stad trekt. Wil je meer weten over hoe je de woning kunt verduurzamen? Van kleine maatregelen tot isolatie van het hele huis.
 
Van 24 oktober tot 3 november staat het informatie-centrum De Greenhopper in het Willem-Alexanderpark. Je kunt binnenlopen voor gratis informatie en tips over het energiezuiniger maken van je huis. Medewerkers van de gemeente en energiecoaches van de Bredase Energie coöperatie (BRES) staan voor je klaar. Voorafgaand is er op maandag 23 oktober een gratis informatieavond door BRES in 't Web, Zuringveld 1, 4847 KS Teteringen van 19:30-21:00 uur.
 
Bezoektijden in het Willem-Alexanderpark:
dinsdag 24 oktober 18.30 - 21.00 uur
woensdag 25 oktober 10.30 - 14.00 uur
vrijdag 27 oktober 09.00 - 12.00 uur
donderdag 2 november 18.30 - 21.00 uur
vrijdag 3 november 09.00 - 12.00 uur

Menu

Gegevens

KVK nummer: 83340114

Willem-Alexanderpark Teteringen

Correspondentieadres:
Heesterbos 33
4847 CW Teteringen

secretariaat@willem-alexanderpark.nl