BannerWillemAlexanderpark

Rondom ons Park

Parochie van de Heilige Willibrordus

Parochie van de Heilige Willibrordus

De kerk in Teteringen domineert al van verre het dorpsbeeld. De parochie in Teteringen maakt deel uit van de Augustinusparochie in Breda.

Op de foto pater Rian Supardi met de dames Janny Kemerink (l) van het parochiecentrum en Marianne van Assche van de kerncommissie.

Het park vinden zij ten opzichte van het vroegere plein een hele verrijking voor het dorp. “Het ziet er mooi verzorgd uit en is uitnodigend voor jong en oud. Voor ons als parochie is het belangrijk dat er ook voldoende parkeerplaatsen zijn.”

https://augustinusparochiebreda.nl/kerken/willibrorduskerk/

The Hair Lounge

The Hair Lounge

De aanwezigheid van kapper Richard valt altijd op door zijn auto met grote reclameletters, de naam van de zaak aan de zijkanten, als deze geparkeerd staat op de rotonde van het park.
De kapper en zijn personeel zorgen ervoor dat het haar van Teteringse dames, heren en kinderen prima in model zit.

Bij The Hair Lounge zijn ze bijzonder blij met de vergroening. “Een mooi kapsel staat immers nog mooier in een mooie omgeving,” lacht Richard, waarmee hij maar wil zeggen: “Als je haar maar goed zit.”

De Dorpsherberg

De Dorpsherberg

Toine en Marianne Geerts runnen De Dorpsherberg, een horecabedrijf met zaalverhuur annex een huiselijk ingericht café met een grote bar, stamtafel en biljart. Je kan er terecht voor koffie, vele soorten bier en wijn. Er vinden tal van bijeenkomsten en clubavonden plaats. Menig bruidspaar heeft hier het huwelijk gevierd.
Toine en Marianne wonen boven de zaak en genieten volop van het plein dat uiterlijk is veranderd in een park.
“We zijn erg blij met het nieuwe Willem-Alexanderpark,” verwoordt Marianne. “Wandelen, spelen en genieten van de mooie omgeving. Het is allemaal te zien vanaf ons terras. Je zit er droog als het regent.”

https://dorpsherbergteteringen.nl/

MyFysioYourGym

MyFysioYourGym

Bianca Huijbregts is praktijkeigenaar van MyFysioYourGym. Ze noemt het een multidisciplinaire praktijk die meer aanbiedt dan alleen de behandeling van de klacht, maar ook werkt aan de gezondheid door begeleide programma’s voor sport, YourGym en leefstijl, YourLifeStyle.

Het vernieuwde park doet haar goed. “Het is een heerlijke centrale plek geworden met dorpse saamhorigheid. Met alle (medische) zorg eromheen een prachtige locatie.”

https://www.myfysioyourgym.nl/

Tandheelkundig centrum Teteringen.

Tandheelkundig centrum Teteringen

‘We make You smile’, staat er op de ramen van het Tandheelkundig centrum Teteringen. De tandartsen in de praktijk zijn Wouter Temmerman en Kasia Bartelink - Jedzrejowska. Hun streven is de best mogelijke zorg in laagdrempelige sfeer.

Over de metamorfose van het plein naar park zeggen ze: “De renovatie is een grote aanwinst voor het dorp. Erg blij met het uitzicht waar we iedere dag van mogen genieten.”

https://www.tandteteringen.nl/

Team Uniek

Tandheelkundig centrum Teteringen

Melanie Janssens heeft bij Team Uniek de leiding. Team Uniek is dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Aan het Willem-Alexanderpark is een winkel met cadeau-artikelen, Coffee to go en een pakketpunt van DHL en Homerr.

Melanie vindt het park een grote aanwinst en vertelt dat er de voorbije zomer is genoten van al de spelende kinderen bij de fontein. “Het brengt leven en gezelligheid.” 

https://www.teamuniek.nl/

Gezondheidscentrum Teteringen

Gezondheidscentrum Teteringen

De voormalige Rabobank huisvest, na een grondige verbouwing, het Gezondheidscentrum Teteringen met een dienstenaanbod:
Huisartsenpraktijk Teteringen, Prikpost Star-SHL, Cesartherapie Breda, Fysiotherapiepraktijk Teteringen, Verloskundig Huis Teteringen, Snoeren podotherapie, Trivers kinder- en jeugdpsychologie, Huidtherapeutisch Centrum Breda, Thebe wijkverpleging, Kinderfysiotherapie Karin van Rijsewijk, Logopediepraktijk Teteringen, Bes Diëtisten, Punt Weerbaarheid, Praktijk Perspectief, Tract psychologen

De (para)medici eren het park kernachtig met twee woorden: verbindend en levendig.

Op de foto van links naar rechts: Hans van Nispen, huisarts - Rob van Weert, Punt Weerbaarheid - Barbara de Wolff, logopediste - Anouk Seegers, Praktijk Perspectief - Leonie Besseling, Cesartherapeute - Debbie, wijkverpleegkundige - Jantine de Kam, huisarts - Kristel, assistente/spreekuurondersteuner huisarts - Miranda Elmans, huisarts - Jits de Wild, jeugdprofessional.

Menu

Gegevens

KVK nummer: 83340114

Willem-Alexanderpark Teteringen

Correspondentieadres:
Heesterbos 33
4847 CW Teteringen

secretariaat@willem-alexanderpark.nl